English

العربية
Anasayfa - Aktiviteler - Trekking
 

Trekking

    Tesisimizin bulunduğu bölge doğa yürüyüşleri için uygun olup bir çok doğal güzelliği görebilmektesiniz.

Doğa Yürüyüşü nedir?

   Kesintisiz bir yürüyüş sporunun sağlık için faydalarını buradan saymaya kalksak ne kadar anlamlı olur bilemem. Çünkü bu sayfa ve okumakta olduğunuz bu yazı ilginizi çekiyorsa anlamış olmalısınız ki spor ve sağlık ilişkisi üzerine size bir şeyler anlatmaya çalışmak sürekli tekrardan başka bir şey olmayacak. Bizim burada bahsetmek istediğimiz şey, parklarda bahçelerde ve tartan pistlerde yaptığınız yürüyüş değil, bir sırt çantası alıp dere tepe düz diyerek çıktığınız açık alanda yapılan doğa yürüyüşleri üzerine olacak. Eğer uzun süreli, kesintisiz bir doğa yürüyüşüne çıkmayı düşünüyorsanız, o gün başınıza neler gelebileceğini önceden fark edip olasılıklara hazır olmalısınız.

    Aylarca hayalini kurup durduğunuz doğada gerçekleşecek keyifli yolculuklara çıkmak için önce kararlı bir duruş sergilemeniz gerekir. Çünkü doğa sizin kararsızlıklarınıza tolerans gösterecek kadar anlayışlı olmaz her zaman. Şunu unutmayın ki verdiğiniz karar yanlış bile olsa her zaman kararsızlıktan iyidir. İster güzel bir tatil gününde, isterseniz sadece bir pazarlık keyfinizden feragat ederek eşinizi, işinizi, arkadaşlarınızı, ailenizi arkanızda bırakıp çıkacağınız böyle bir yolculuğun keyifli bir şekilde sonlanması tamamen sizin alacağınız doğru kararlar kadar, fiziksel ve ruhsal hazırlığınızla da ilgilidir. Bu yolculuğu tek başınıza yapmak kadar bir başkasıyla veya bir grupla birlikte de yapabilirsiniz ki, hali hazırda keyif katsayınızın grafik eğrisi bunlarla da ilişkilidir.

   Sadece bir gün, ya da günlerce sırtınızda bir çantayla yürümeye karar mı verdiniz? Yola çıkmaya bedenen ve ruhen hazır olmadan atacağınız bir adım sonunda, hep hayal ettiğiniz o muhteşem rotada yol almaya başladığınız an boynunuzu büküp yarı yoldan geri dönmek zorunda kalabilirsiniz. Söylediklerim size ne kadar saçma veya uçuk bir senaryo gibi görünse de her yıl yüzlerce insan bu sebepten dolayı doğada seyahat ve yürüyüşün gerçekliği ile yüzleşip bu iş bana göre değilmiş der veya adına doğa denilen şeyin, yeşil çimenli düzlükler, o düzlüklerde uçuşan kelebekler, saçlarınızı okşayan ılık rüzgarlar ve kuş seslerinin eşlik ettiği şırıltılı akan derelerden ibaret olmadığını anlar. İşin en garip yanıysa doğa gezisini iptal eden veya yarı yoldan bırakarak dönmeye kalkan bu kişiler herhangi bir yaralanma veya kötü bir deneyim yüzünden de geri dönmezler. Tersine bu kişilerin büyük çoğunluğu doğa yürüyüşüne hayran ve bu konuda deneyimli gezginler de olabilir. Hatta çoğu zaten uzun sürelerdir doğa yürüyüşleri yapanlar da olabilir. Doğa yürüyüşü ile şehir merkezlerinde tartan pistler ve parklarda yapılan yürüyüş  ve diğer salon sporlarının birbirinde farklı aktiviteler olduğu göz ardı edildiği için bu tür sorunlarla karşılaşılma olasılığı oldukça yüksektir.

 
 
İVME OTEL & RESTAURANT ZİGANA
Adres:
Bekçiler Mevkii Hamsiköy Trabzon/TÜRKİYE

Tel: +90 506 153 02 61      +90 506 153 02 22

E-mail: info@ivmehotel.com